Klasszikus olasz antik bútor, a kortalan dizájn

Sokan úgy gondolják, hogy a klasszikus bútorok vénembereknek, gazdagoknak vagy menő műemlékjellegű szállodáknak valók.

De a klasszikus olasz antik bútor valóban a kortalan dizájn jelképe lehet, ha nyitottak vagyunk. De mielőtt megmutatjuk a legérdekesebb lehetőségeket, szóljunk néhány szót arról, hogy a klasszikus stílus miért nem tud kimenni soha a divatból. Egyrészt valóban vannak olyan helyiségek, olyan történelmi épületek, amelyek igénylik a korhű vagy a klasszikus bútorokat. Vannak olyan elegáns és tiszteletreméltó hangulatot sugárzó terek, konferenciatermek, melyek elképzelhetetlenek minőségi klasszikus olasz antik bútor nélkül. Mert ez a stílus az elegancia, a luxus és az érték szinonimája, aminek kétségtelenül van egyfajta különleges varázsa, amely továbbra is több ezer tisztelőt vonz szerte a világon.

Monte Grappa Mobili referencia - Klasszikus székek konferenciaterem Gyula

Az antik tárgyak azok, amik a legjobban megtestesítik a minőségi bútorok eszményét, amelyek túléltek évtizedeket, vagy akár évszázadokat is. Először is a klasszikus bútor magában foglalhatja a különböző múltbeli korok belső stílusait. Másodszor, ennél a stílusnál a fa mindig uralkodó, tömör és fontos alapanyag, de úgy általában is elmondható, hogy az anyagok nemesek, úgymint az üveg, a márvány és a drágakövek vagy a fémek.

De valóban nagyon megterhelő lehet egy modern lélek számára, ha kizárólag antik bútort találunk egy lakásban. Sőt akkor is megterhelő minden szobát klasszikus stílusban berendezni, ha szeretjük ezt a stílust! Elsősorban azért megterhelő, mert a valódi régiségek ára nem mindenki számára megfizethető, de azért is, mert az ilyen típusú tárgyak mögött gyakran stilisztikai buktatók rejtőznek, és hozzáértés nélkül bizony nagy hibákat követhetnek el az emberek.

A zsákutcából való kilábalás érdekében igazán érdekes az antik bútorok kombinálása más modern bútorokkal.

Konzolasztal lila és fehér színben konzolasztal piros színben a fa mindig uralkodó, tömör és fontos alapanyag,

Néhány tipp a klasszikus olasz antik bútor szerelmeseinek:

  • Kerülje el, hogy a ház múzeummá változzon, ahol a házigazda és a vendégek nem mernek hozzányúlni, leülni vagy használni a tárgyakat, mert félnek, hogy tönkreteszik a bútorokat!
  • Mindig tartsa szem előtt a színharmónia szabályait a bútorok, illetve a bútor és a környezet összhangja során!
  • Ne feledje, hogy az átlagos antik bútorok hajlamosak nehézzé és sötétebbé tenni a környezetet!
  • Elhelyezésük előtt mindig válasszon gondosan színt és gondolja át a szoba fényviszonyait is.

Ha ezekre figyelünk, ha kombináljuk a klasszikust a modernnel, akkor a klasszikus stílus valóban egy időtlen stílussá válik! Ami par excellence, azonnal felismerhető, de annak ellenére, hogy a múlt ihlette, soha nem megy ki a divatból.